Русия. Ден 16.

28 Април 2019 (Великден)

Йошкар Ола

https://www.sports-tracker.com/workout/vesko_dechev/5cc5a5a0b99d962cefcbe91c

https://www.sports-tracker.com/workout/vesko_dechev/5cc5b67ae883bf23a377b475

Днес се разбудих малко след пет часа. Причината беше пороен дъжд, който започна съвсем внезапно за има няма 4-5 секунди. Валя някъде докъм 8. Чуваше се от време на време нещо да тупва. Малко след 7 се събудих съвсем кукуряк и установих, че вали дъжд, но явно е валяло и сняг, защото беше наваляло малко. Явно той се е чувал как пада от покрива долу.

Реших да експееиментирам и в кафето избрах да закуся с гречка. Не е лошо. Нещо като булгура да кажем.

Обмислям да изляза с колелото за да заснема града, но май ще е по-добре да изчакам да изсъхне. Дали да не изляза,преди ообяд пеша хем да посетя евентуално някой музей, а следобяд към 16:00 ще изляза да заснема с колелото.

10:30вече е почти изсъхнало. Проведох гласуване и се реши: излизам пеша сега! При демокрацията е така – народът решава с гласуване! Хаха!

Излизайки от хотела преминах през парка, където видях работещо виенско колело. Каква по-добра възможност за снимки и да се ориентира човек в града, нали? Кабинките бяха климатизирани, но за разлика от Чебоксари тук се плащаше за обиколка 100 рубли (2 лева и нещо) и нямаше музика вътре в кабинките.

През архитектурното чудо на града:

По крайбрежието:

Всъщност повечето сгради са нови, ако не и всички. Също така са жилищни или подслоняват кафенета, ресторанти, поне един фризьорски салон, а дори и куклен театър!

В районо има и множества статуи, включително на Грйс Кели с Рение Трети.

Карта на района:

Парад на статуи/кукли в 12:00 на Великден

Покрай кремъл:

Минах през театъра и купих билет за постановка довечера – Корсиканка, героическа комедия. След това потресен от видяното през деня се запътих към ресторантче на входа на парка.

Тук опитах салата „Ромео“ и нещо като адана кебап, но само от агнешко и жива бира.

Прибрах се в хотела и кроя пъклен план да мина с колелото и камерата след 4 часа някъде.

Върнах се бързо от фотозаснемснето, преоблякох се и се заоътих към театъра. Залата беше заета на около 40% – все пак е Великден. Пиесата беше за Наполеон на остров Света Елена. Там пристига жена да търси от Наполеон парично обезщетение за това, че мъжът й е загинал във войните му. Тъй като Наполеон и двамата му генерали не се справят никак добре с производството на храна и нейнито приготвяне дамата е назначена за иконом. Тъй като обаче няма места в квотата,отоуснатс от английското правителство, то тя е назнсчена в свитата му с чин генерал от резерва.

Вечеря в хотела:

Зспеканка от свинско с карофи и сирене. Арменският лаваш е уникален! Тънък като палачинка, но не сладък и леко брашнян и сух по повърхността. Уникално!

За утре се заформя проблем с хотелите в Казан. Има места до 2ри Май. За 3ти всичко е заето. Не знам защо. Дали има някакво голямо събитое там? Концерт, състезание? Не ми се спи по хостели, дано не се налага.

Written by maingagara

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *