Русия. Ден 1.

https://www.sports-tracker.com/workout/vesko_dechev/5cb1ecd3b99d967e872804fc

Пристигане на летище Внуково.

Всичко мина по-бързо от очакваното. Получих бързо багажа и още пи-бързо преминах през паспортна проверка. Чаках доста докато изкарат едрогабаритни товари, включително моето колело. Докато чакам се наложи да проведа няколко бързо разговора на руски. Млада майка ме попутасалиса изкарали нова партида детски колички, които се помучават заедно с другия нестандартен багаж. След утвърдителния ми отговоргрсбна в една ръка бебето и се опита да разгъне количката. Аз веднага предложих помощ, но кога съм разгъвал аз колички?! Та сеналожи майката да ми дава инструкции. Голяма картинка, хаха!

Послепомучих колелото. Прецених, че е твърде голямо за да го сложа на количка и да го изнеса навън. А и митничарите със сигурност щяха да полюбопитстват и да ме забавят. Затова пристъпих към разпаметиране а место. Първо найлона, после картона. Здраво бях облепил на десетки места. Голяма борба падна. Бях се разорострял на бая площ из залата, защото само найлона беше 4 на 2метра. Сгънах го бързо и прибрах за бъдеща употреба. Но никъде нямаюе достатъчно голям кош за картоните. Накрая ги оставих зад най-близкия и бързо пристъпих към сгюобяване на педалите и кормилото. За щастие по летищата не бяха ровили по багажа и всичко си беше на местата, включително гаечния ключ и шестограма. За съжаление обаче бяха счупили единия от държачите на едната дисага. Тя не е от ключиво значение, защото дисагата виси на дваете горни заключалки, но все пак…

През митницата минах бързо. Загледаха ме с това колело и дисаги, но не ме спряга. Явно им се сторих поредният луд хаха!

Във външната зала имаше офиси на мобилни оператори, включителни на Beeline, който предварително си бях избрал, тъй като ми се стори с най-добро покритие по трасето ми. Някаква възрастна лелка беше там. Разбеахме св много бързо, госпожата сръчно извади моята сим карта, сложи новата и я активира от телефона. Само ми го даде да въведа пин код. Доста сръчна лелка,но не посмях да тествам как е с комуникацията на английски. Накрая трябвале да платя – ядец! не можело с дебитна карта. Да съ отидел на близкия банкомат… Отивам аз да тегля, но… недостатъчна наличност! Трябва да прехвърля по картовата сметка през приложението на банката, но… нвмам интернет! Безжичният интернет на терминала се оназа, че е само за половин час… все пак изтеглих 1000 рубли, тъй като имах някаква минимална наличност. Така перипетиите приключиха, засега.

Потегляме! Летище Внуково.

Пътуване през Москва

Written by maingagara

Вашият коментар