Русия. Ден 16.

28 Април 2019 (Великден)

Йошкар Ола

https://www.sports-tracker.com/workout/vesko_dechev/5cc5a5a0b99d962cefcbe91c

https://www.sports-tracker.com/workout/vesko_dechev/5cc5b67ae883bf23a377b475

Днес се разбудих малко след пет часа. Причината беше пороен дъжд, който започна съвсем внезапно за има няма 4-5 секунди. Валя някъде докъм 8. Чуваше се от време на време нещо да тупва. Малко след 7 се събудих съвсем кукуряк и установих, че вали дъжд, но явно е валяло и сняг, защото беше наваляло малко. Явно той се е чувал как пада от покрива долу.

Реших да експееиментирам и в кафето избрах да закуся с гречка. Не е лошо. Нещо като булгура да кажем.

Обмислям да изляза с колелото за да заснема града, но май ще е по-добре да изчакам да изсъхне. Дали да не изляза,преди ообяд пеша хем да посетя евентуално някой музей, а следобяд към 16:00 ще изляза да заснема с колелото.

10:30вече е почти изсъхнало. Проведох гласуване и се реши: излизам пеша сега! При демокрацията е така – народът решава с гласуване! Хаха!

Излизайки от хотела преминах през парка, където видях работещо виенско колело. Каква по-добра възможност за снимки и да се ориентира човек в града, нали? Кабинките бяха климатизирани, но за разлика от Чебоксари тук се плащаше за обиколка 100 рубли (2 лева и нещо) и нямаше музика вътре в кабинките.

През архитектурното чудо на града:

По крайбрежието:

Всъщност повечето сгради са нови, ако не и всички. Също така са жилищни или подслоняват кафенета, ресторанти, поне един фризьорски салон, а дори и куклен театър!

В районо има и множества статуи, включително на Грйс Кели с Рение Трети.

Карта на района:

Парад на статуи/кукли в 12:00 на Великден

Покрай кремъл:

Минах през театъра и купих билет за постановка довечера – Корсиканка, героическа комедия. След това потресен от видяното през деня се запътих към ресторантче на входа на парка.

Тук опитах салата „Ромео“ и нещо като адана кебап, но само от агнешко и жива бира.

Прибрах се в хотела и кроя пъклен план да мина с колелото и камерата след 4 часа някъде.

Върнах се бързо от фотозаснемснето, преоблякох се и се заоътих към театъра. Залата беше заета на около 40% – все пак е Великден. Пиесата беше за Наполеон на остров Света Елена. Там пристига жена да търси от Наполеон парично обезщетение за това, че мъжът й е загинал във войните му. Тъй като Наполеон и двамата му генерали не се справят никак добре с производството на храна и нейнито приготвяне дамата е назначена за иконом. Тъй като обаче няма места в квотата,отоуснатс от английското правителство, то тя е назнсчена в свитата му с чин генерал от резерва.

Вечеря в хотела:

Зспеканка от свинско с карофи и сирене. Арменският лаваш е уникален! Тънък като палачинка, но не сладък и леко брашнян и сух по повърхността. Уникално!

За утре се заформя проблем с хотелите в Казан. Има места до 2ри Май. За 3ти всичко е заето. Не знам защо. Дали има някакво голямо събитое там? Концерт, състезание? Не ми се спи по хостели, дано не се налага.

Written by maingagara

Вашият коментар