Русия. Ден 37.

19 Май 2019

Оренбург

Част от разходката:

https://www.sports-tracker.com/workout/vesko_dechev/5ce1254bb99d96d3e0c22ad2

Днес беше ден за пешеходна разходка и Оренбург. Хиляди пъти съжалих, че не взех колелото. За капак си бях оставил и паспорта в хотела и нямаше как да взема под наем.

За разнообразие този път тръгнах по друг маршрут – на кръстовището с другия булевард завих на ляво и излязох точно до драматичния театър. От там тръхнах по пешеходната зона към реката. Слязох по стълбите и тръгнах по моста. Там по средата имаше табели „Азия“ и “ Европа“. За малко преминах в Азия. Влязох в огромен парк, с високи дървета с огромни корони. Наблизо беше станцията за лифта. Имаше и 1-2 заведения. Реших да направя една пълна обиколка. За,съжсление скоро прекрасната алея премина в по-тясен асфалтов път, а скоро покрай мен започнаха да минават коли. По едно време изтървах отбивката, по която трябваше да завия за да изляза обратно на моста. Когато видях край мене вили се върнах назад и открих къде почва алеята. Обмислях да поседя на плажа, но не реших в крайна сметка. Върнах се горе, където тръжнах покрай реката до малка църква. Там седнах на пейка в паркчето. Станах свидетел как няколко възрастни дами излязоха с 4 деца от църквата. Скоро едното на около 3 се върна тичешком. Викаше, че му го нвма самолетче някакво. Дотича кака ма 4-5, влезе в църквата и му го донесе. После на входа на парка жените обясниха на децата да се прекръстят и да благодарят на Господ. И те го направиха видимо с опит. А някои още едва ходеха, нямаха 3 години!

Върнах се на пешеходната зона. Там вече отваряха кафетата до реката, но аз продължих навътре към града. Спрях днес да похапна в съседното на вчерашното заведение. Така разбрах, че „блин“ е палачинка. Разбира се, подкрепих се също с гречка с телешко и домати.😂

Тръгнах да се прибирам към хотела, но реших да е по малко по-заобиколен маршрут – покрай родилния дом, търговския център и нагоре, където се виждаше интересна кръгла кула. Там реших да пробвам да немеря пряк път покрай телевизионната кула. Тя обаче беше оградена от всички страни с бетонни гаражни клетки, подобно на крепост! Не посмях да се забия между тях и след кратко заобиксляне излязох на булеварда, който минава близо до хотела и се прибрах по обичайния път.

Отново из града:

За театъра тръгнах около час по-рано по новия маршрут. Излязох директно на него. Бях подранил, така че имах време да разгледам фоайето. Там имаше табла с историята на театъра, първите му постановки и историята му с Максим Горки, чиято пиеса са поставили в този театър още по царско време.

Отделно в друга част на помещението имаше около 50-60 портрета на видни дейци на театъра – не само актьори, но и директори, художници на декорите и други.

Малко след началото на спектакъла ни подканиха да заемем по-добри места напред и аз се възползвах.

Пиесата беше интересна, но за пръв път почти нищо не разбрах от първата сцена, където все пак е завръзката. Дали защото бях по-далеч или защото говореха бързо. Сюжета беше следният: мъж и жена на около 45, с две дъщери на около 25-26 едната и около 15-16 другата и по-голям син. Живеят на село край Иркутск. Имат съседи възрастна двойка. Мъжът заминава на сансториум сам надалеч, със самолет. Там се запознава с друга и заедно пишат писмо до семейството на мъжа да не го чакат. По-нататък тази новата отива уж по служба при семейството му. Той пък по някое време решава да се върне, но не го приемат и той остава да живее в гората край река. По някое време съседската двойка убеждават жената да се сдобрят и започват отново да се виждат, разпалва се отново любов.

През цялото време между отделните сцени излиза младеж с акордеон и две, а понякога три дами и имитирайки селска седянка пеят разни работи като непрекъснато флиртуват им се закачат помежду си, но нямат взаимодействие с останалите актьори. Нещо като странични наблюдатели го играят.😃

На театър:

След театъра се отбих на вчерашното кафе наблизо за бърза награда. После се прибрах, а по пътя минах през супермаркет да напазарувам това-онова и най-накрая попитах как мога да се сдобия с карта за веригата. Връчиха ми една директно, а в хотела я регистрирах и активирах.

Издадох си карта:

Written by maingagara

Вашият коментар