Русия. Ден 57

08 Юни 2019

Екатеринбург

Днес сутринта денят започна с чай и закуска. Минах през азербейджанския магазин и си купих стафиди. Бяха черни и не много сладки. Такива много рядко съм виждал въобще.

От там се насочих пак към катедралния храм „на Кръвта“. Направих още снимки и заснех видео клип. После се насочих към съседната сграда, където се изясни, че е музеят на царското семейство.

Там освен експозиция за царското семейство беше открита за посещение и заседателната зала на синодалното представителство, където бяха изложени портрети на много патриарси от последните 3 века.

Долу в мазата пък имаше изложби посветени на Пушкин и на развитието на православието в Русия, включително получаването на автокефалност.

Музея на Николай Втори:

От там минах пак през църквата Възнесение Господне. Отпред от павилина взех фунийки с шоколад и ягодов сок и някаква сладка със сметана. После влязох да разгледам пак вътре лавката, но нищо допълнително не си харесах. Взех си само красива торбичка, в която си сложих манастирски хляб и манастирски квас, които купих от павилиона вън.

В църквата Възнесение Господне:

Отпред на павилиона:

Преминах пак покрай филхармонията. Оказа се, че за днешния нонцерт няма билети, а само покани. Изясни се, че поканите се получават от касата, безплатно. Ура! Ще се ходи от 17:00 на концерт!

От там се придвижих надолу към вчерашното кафе, но както се предполагаше бизнес ланч имаше само в работни дни. Завих по крайбрежния път. Там по алеята се бяха събрали огромни тълпи хора. Имаше много павилиони и въобще беше като в лунапарк. 😁 Имаше и алея до моста със сергии с различни неща за хапване. Имаше даже сръбска скара!😂

Разходка:

Прибрах се за кратък отдих, колкото да оставя кваса и хляба и излязох пак за концерта.

Във Филхармонията беше лудница, поканите бяха без места, но се уредих на шестия ред. 😁

Концертът беше в три действия, като свириха няколко различни оркестъра, от различни градове. Започнахме с младежкия оркестър, който е от момчета и момичета на 18-22 години. Беше им втприят концерт заедно. След това свириха оркестри от Челябибск, Тюмен и завършихме с Уралският акадрмически филхармоничен оркестър и „принц Игор“.

На Филхармонията:

Концертът беше от 3 части и завърши около 21 часа. Остана време за ввчерна разходка по брега – първо по единия бряг до драматичния театър, после по другия. Търсех магазин, за да купя замразени плодове, но в центъра въобще нямаше супермаркети. Наложи се да ходя до вчерашния. Взех салатка и крастаеица, но лук забравих, а репички нямаше. Отново…Купих и бутилка вермут да се почерпим в хостела. 😁

Разходка след концерта:

Written by maingagara

Вашият коментар