Русия. Ден 61.

12 Юни 2019 – Ден на Русия

Камышлов – Тюмень

https://www.sports-tracker.com/workout/vesko_dechev/5d0129788bfe5d65fac16994

https://www.sports-tracker.com/workout/vesko_dechev/5d012974e883bfdba22fd0e6

Честит празник – Ден на Русия!

Таисия Подгорная – Красно сольнишко

Днес беше ден на рекорди! Първоначално смятах даже, че ще надхвърля рекорда си от 189км, но се оказа, че съм изминал 184. По едно време докато е бил на пауза съм натиснал нещо и съм спрял тракера. Пуснах го пак – затова има два трака за деня. Не са записани около 2 километра най-малко, така че дистанцията за деня става поне 186 км 😁

Денят започна със закуска в кафето на хотела, където похарчих и натрупаните точки от вчера. Взех си за из път някакъв сок на натурална основа, уж.

Закуска:

Денят беше приятно прохладен, вятърът видимо люшкаше тревите и то силно, но беше повече страничен, отколкото попътен. Днес започна истинския Сибир – огромни поляни, доста големи гори и много храсти. Вече ставаше видимо диво. Трафикът си беше умерен, но на поне 5-6 отсечки с дължина от по няколко километра течаха сериозни ремонти и се наложи да карам по банкета, а дори един път и извън него.

През първата половина на прехода се движех твърдо над 24км в час, но средната скорост едва мина 20, тъй като доста често спирах за снимки. Няколко пъти се промъквах по участъци в ремонт с еднопосочно движение. Бензиностанции и населени места се мяркаха рядко. Днес на няколко пъти спирах за по минута – две. Хапнах крушата и двата банана, а също и питката, която вчера ми подариха. Тя се оказа много хубава. Имаше някаква лека вътфешна еластичност и сякаш беше и с яйце.Много, много вкусна! Сокът пък се оказа газиран, а нестуден не е вкусен. Все едно да пиеш топла кола…

Днес всичко вървеше доста добре и след първите часове стана ясно, че ще мога да пристигна в Тюмен днес. Даже си спретнах състезание сам със себе си – ще мога ли до 16:00 часа да сведа оставащите километри до 100 или по-малко. Успях!😂 наложи се да се възползвам от опцията, че 16:00 е цяла минута – до 16:00:59😂

Някъде през деня минах през околовръстния път на малко градче с красиви, пресно боядисани блокове. Там видях супермаркет, но не се реших да вляза, защото какво да вземам – имах и плодове и напитки. А и магазинът не беше от веригата, където има евтини замразени плодове.

Нататък уж трябваше да има друг град, но като наближих се оказа, че остава в страни.

На път из Сибир:

Днес докато си ровя в телефона отнесох една преграда, от тези червените, пластмасовите, поставени на участък в ремонт. Закачих с дясната дисага една такава преграда, но не счупих нищо.😁

В последните километри преди Тюмен пътят стана доста натоварен. Още едва беше минало 20 часа, но беше страшно притъмняло. Като се обърнах назад да правя снимки и се видя как се гоним с дъжда!😂 Скоро заръмя, но не особено силно.

На входс на града се наложи да мина по една-две естакади с детелини. Там беше малко сложно престрояването, защото от дясната ми страна се включваше път няколко пъти, а аз трябваше да държа най-вдясно и впоследствие да пресичам обратно към вътрешното платно. За сметка на това обаче се откри монументална гледка още преди първия мост – вляво от мен голяма група блокове бяха боядисани като огромен руски флаг. Вдясно също имале друг подобен блок, но беше далеч и неудобно за снимки. Надявам се на голям екран да се вижда.

В града навлязох доста бързо, правейки остра чупка покрай един триъгълен парк. После тръгнах по много дълъг булевард. Наближавайки хотела закриволичих покрай красиви сгради – Дома на съветите и сграда на областното правителство.

В Тюмень:

Хотела иначе го намерих сравнително лесно. Малък, с двайсетина стаи, но много красиво нсправен. За цялото ми пътешествие това е най-хубавото място! Стаята ми гледа към две дървета, тихо е. Самата стая е достатъчно голяма, с телевизор, хладилник и даже климатик. Имам електрическа кана, минерална вода и 2 вида чай, захар също. Банята е с много стилни прегради на душ кабината и има подово отопление! И всичко за малко над 1500 рубли на ден! Около 42-43 лева!🌞🌞😁

В хотела:

В хотела нямаше кафе или ресторант, а бях изчерпал хранителните запаси. Изкъпах се, преоблякох се и около 22 часа излязох. Картата показваше 2 супермаркета наблизо. Единият работеше до 21:00, но другият беше до 23:00. Отивайки до него обаче се оказа, че е до 22.00… на още няколкостотин метра имаше трети от същата верига, който беше денонощен. Там вече работеха!😁 Направих голям пазар, като за три дни. Едвам довлякох нещата до хотела!😂 На касата малък фал – не са ми останали пари по картата, а нямаше къде да прехвърлям на касата през банковото приложение, така че платих в брой.

Нощен Тюмень:

Нощен магазин:

Купих прах за пране и в хотела ударих голямо пране – нс ръка със сапун или шампоан не става добре. И с прах не става добре, ако не се накиснат нещата поне една нощ.

Утре тръгвам на велообиколка. Надява се да няма фалове с камерата.🙂

Written by maingagara

Вашият коментар