Русия. Ден 68.

19 Юни 2019

Омск

Днес е ден за велосипедна обиколка!

Сутринта станах рано, но докато закуся, изпера и кача в нета видео и снимки и премина обяд. Това което ме безпокои е, че около обяд слънцето идва от такава посока, че прави неподходящо снимането на едната страна на главния булевард. Вчера видях в каква посока е историческия център и днес тръгнах натам. От градинката пред хотела излязох на близкия булевард, завих за кратко надясно да заснема красива сграда с часовник и веднага след това се върнах наобратно по букеварда. На може би второто кръстовище стигнах до градската градина, откъдето завих надясно, преминавайки покрай странна кула. Общо взето направих широк кръг по края на парк, в центъра на който беше Успенският катедрален събор, а от другата страна на булевардите бяха кино Маяковски и редица административни сгради. В края на този кръг от дясната ми страна имаше малко паркче с възпоминателна арка – монумент в памет на репресираните от Сталин. В Омск е заточен брата на моя дядо по майчина линия – Асен Константинов Ангелов, който е починал някъде тук в лагер около града.

Връщайки се отново на кръстовището, където започваха главната улица и градската градина, завих надясно и тръгнах по лявата страна на булеварда. Тук беше не просто красиво, сградите може да се каже, че даже бяха изящни, особено Драматичният театър.

Няколко пъти пресичах булеварда, а накрая до моста се и върнах обратно по другата страна за да заснема и сградите от отсрещната страна.

След това се завъртях около моста и го преминах. Тръгбах по реката към сградста на хотел Маяк, която изглеждаше като речна гара. После се върнах към кръстовището до моста и завих надясно по булеварда към Филхармонията. Нататък не се виждаше нещо интересно, затова се върнах отново по булеварда чак до градската градина. Мммм! Там беше пъъълно с красиви девочки! 😍

По централната улица:

От горния край на парка тръгнах отново към катедралата. Там някъде пресякох и тръгнах по една уличка, където се виждаха интересни сгради.

Тук видях и интересно заведение с татарска кухня, но след кратки колебания реших да продължа към хотела.

Прибрах се в хотела и направих една голяяяма зелена салата. Варих и пелмени. Вчера бях взел килограм. Много са хубави и са най-бързата възможна храна – по-бърза даже и от макароните и спагетите, зсщото те искат и допълнителни неща, а пелмените си имат плънка и са си пълноценно ядене.

След хапване и кратка почивка излязох пеша на разходка до градската градина. 😁 Там поседях не дълго, защото щяха да ме изядат. Комарите,не руските красавици. Спокойно, гадже! 😂

По обратния път намерих супермаркета до хотела и си купих разни наградки, сред коити и шоколад 😁

Written by maingagara

Вашият коментар