Зимна Русия. Ден 10.

24-Януари-2020

Разходка до Петропавловската крепост и отпътуване за Нижни Новгород.

През Марсово поле и Троицки мост. На моста ни посреща салют -станало е 12:00.
На касите едва натикваме всичко в гардеробната клетка.

Билетите ни включват посещения на около десетина места. Преминаваме през няколко малки музейни експозиции, посветени на различни теми, например за бита на петербургсските граждани. Събора е гробница,, там са гробовете на различни владетели.

Малки безинтересни експозиции.
Сядаме на кафе.
Пак фалове с картите на Тина.
Космически музей.

Тичаме да хванем автобуса, той е вече близо, но е заддръстен в колона коли пред него – виждаме го на интеактивна карта в интернет Успяваме. Към Лаврата! Имаме до там 17- 18 спирки.
Влизаме само за малко в църквата. Вътре е пълно с хора. На излизане търсим из двора лавки, но няма отворена, от която да купим манастирски хляб.

На спирката сме. Почти половината транспорт води до гарата. Хващаме първия тролей. Валидираме картите, но след повторна проверка на Тина светва, пе вече е изтекла – минали са точно 3 дни. Усмихват ни се само, но чувството не е хубаво.
Слузаме спирка преди гарата, купуваме хляб, в гарата вода, две кафета и сувенирна кутия чай, също и чипс.
При качване ни искат само паспортите. Всичко вътре е ново и много чисто. Ние сме на две долни легла. Постиламе си и сядаме да хапнем. Няколко пъти минават да предлагат чай, кафе и разбира се – сладолед. Минава началник влака и ни провежда кратка анкета. Дали са ни предложили всичко.
Леглата са много удобни, макар и малко тесни. Има контакти и usb зарядни. Пускам тракера.

Около 22 загасят основното осветление и оставят по-слабо, а около 22:40 оставят само съвсем леко „аварийно“ осветление. Движим се леко и безшумно, без обичайното потракване през няколко секунди.

Written by maingagara

Вашият коментар