Ден 50

08-Юли-2021

Почивна база Лиман парк

Днес сме цял ден в релакс. Почиваме си край басейна и в басейна. Пием кафе, вземаме си хладни напитки от хладилника в стаята. Хора има малко, спокойно е като цяло. В базата има само двайсетина бунгала, не всички са заети и не всички гости са едновременно на басейна. Самият басейн е доста голям – около 25 метра дължина. Има озвучаване от тонколоните на покритата сцена срещу бара. С Тина се разполагаме под чадърите на сенчестата страна на басейна.

Около обяд си поръчваме пилешки хапки, пържен картофки и хотдог. Всичко е много вкусно, цените са съвсем умерени, от наша гледна точка като българи.

Малко след обяд се прибираме за няколко часа да починем. Следобяда излизаме пак на басейна, този път сме от другата страна на басейна, вече там е сенчестата страна. Не се задържаме много да плажуваме, а се насочваме да палим огън.

Вече горят 3-4 огнища в гората зад басейна, ние сме следващите. В Украйна, както и в Русия, се обожествява шашлика (барбекюто).Счита се за върха на удоволствието да си направиш барбекю. Събирам тънки клечки, много са посипани в района на огнищата. Огънят обаче не тръгва и не тръгва. Нямаме средно дебели дървета, нямаме и брадва, а само трион. Дърветата, които сме купили не се запалват лесно. Дъб. Досега не сме палили огън с дъбови дървета, а само с иглолистни и каквито намерим в района. Дъбът се запалва много трудно, огнените езици го ближат, почернява, но не припламва. С много усилия го запалваме накрая. Гори бавно, прави много жар, при това трайна. Сега разбираме защо продават именно дъб за барбекюта. Добре, но трябва да имаш други подпалки.

печем шишчета от свинско месо, гарнирани с лук и зелен пипер, както и доста зеленчук – патладжан, тиквички, моркови, лук. Всички зеленчуци сме увили във фолио, преди това осолени и намазани обилно с олио. Шишоветв, които купихме от Украйна ни вършат великолепна работа! Дълги са, здрави, широки, а два от тях са с V-образен профил, което позволява месото да се застопорява добре без да се върти само от тежестта си.

Резултатът е много апетитен! Прибираме всичко на сигурно място и вече около девет часа вечерта тръгваме пеша до селото да посетим Шоколад. Искаме да вземем сланина, но нямат изкарана от този вид. Разбираме се за утре сутрин. Нямат круша, но нвземаме други напитки. Разстоянието се оказва повече от очакваното – вкрайна сметка проверката в картата показва 1,7км до базата. Вече ще ходим с колата. Отиване и връщане ни е около 40 минути с пазаруването.Прибираме се и хапваме на верандата. Има много комари. Тук печене и вечеря на открито трябва да приключват най-късно осем часа вечерта. Иска ни се да останем още 1-2 дена, но за уикенда няма места. Утре ще ходим към Железни порт за 2-3 нощувки. харесали сме на картата десетина комплексчета с басейн.

Written by maingagara

Вашият коментар