Ден 56

14-Юли-2021

Почивна база Лиман парк в Стара Збуривка.

Днес сме си навили аларма за да станем преди 9, когато се очертава да спрат тока. Напълнил съм цялата хладилна чанта с резервна вода. Тина успява да се измие по нормален начин и отиваме на ресторанта. Вземам си порция три палачинки с мед – 35 гривни (2 лева). Как да не си вземеш! Пием и сутрешното си кафе и заминаваме на басейна. През деня отиваме и до Шоколад. Смятаме да +направим снимки на магазина за гугъл – вчера регистрирахме обекта, тъй като не беше нанесен. За съжаление нашите продавачки не са на смяна и отлагаме въпроса, снимаме само отвън.

Следобяда сме пак на басейна. Закъсняваме с барбекюто. Започваме късно, а месото ще гои печем на цяло, завито във фолио. Преди това сме го мариновали с доматен сок и лук.Рецептата харесахме от канала на един дегестанец „У Жоржа“. За съжаление нямаме нито пасатор нито можем да се снабдим с всички нужни подправки. Препоръчва се да се пече минимум час, а той даже го пече час и четиридесет минути. После се маха фолиото и се запича отвън.

Ние печем час и двадесет минути. Вече съвсем се мръква, когато сме готови. Опекли сме отново патладжани, тиквички и един лук. Всичко е твърде много, едва успяваме да изядем крайчето на парчето. Вкусно е, но…нямаме сили за всичко.Сочно е, но иска ощше печене, а не остана жарава накря, наложи се да припалвам допълнително съчки. Въобще повече никакви експерименти по късна доба.

Слагам втората порция вишни, каната се запълва почти до горе. Нямам време да ги осавям през ноща накиснати със захар. Кипвам ги няколко пъти. Тази порция сварявам с две и половина чаши захар. Количеството вишни също е една идея повече. Става малко по-рядко и не толкова сладко. Първата порция сме изляли в две супени купички, сладкото се е охладило и сгъстило, великолепно е!

Цял ден има и ток и вода, но вечерта водата внезапно започва да намалява и да спира. Ток има. Водата ту идва, ту спира пак. Напълвам отново хладилната чанта и шише за резерв.

Written by maingagara

Вашият коментар